Bio

Bio van Sylvana

Sylvana Indira Nikita IJsselmuiden (Leeuwarden, 24 november 1994) is een Nederlandse model, presentatrice en actrice. Na haar carrière te zijn begonnen bij SBS6 presenteert ze programma's voor zowel televisie als internet en is ze te zien als actrice in films en series.

Sylvana wordt geboren in Leeuwarden en groeit op in een gezin met twee broers en een zus. Na de havo studeert ze Artiest Drama bij D'Drive in Leeuwarden en begint ze haar carrière bij SBS6. Hier presenteert ze de programma's Babes in Business en Uit Voorraad Leverbaar.

Na SBS6 volgen presentatieklussen voor onder meer XITE, Omrop Fryslân en RTL 4. Ook is zij verslaggeefster voor Dumpert en een vaste verschijning in de online videoserie Dumpertreeten. Daarnaast presenteert IJsselmuiden tijdens het Formule 1-seizoen de Autobahn F1 Show voor het online magazine Autobahn. Tevens is ze werkzaam als fotomodel.

Naast haar presentatie- en modellenwerk acteert IJsselmuiden ook. Zo speelt ze in 2015 de rol van Mieke in de miniserie Fout Bloed. In 2016 speelt ze de rol van Fleur in de film Fissa en is ze barvrouw in de film Fataal. Verder speelt ze rollen in de films De Masters en Hartenstrijd.

In 2018 werkt IJsselmuiden mee aan het project digitale geletterdheid, speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs.