Bio

Bio van Sylvana

Sylvana IJsselmuiden is een Nederlands model, presentatrice en actrice. Sylvana is onder andere bekend van Dumpert, Autobahn en XITE.

Sylvana Indira Nikita IJsselmuiden (Leeuwarden, 24 november 1994) is een Nederlandse model, presentatrice en actrice. Sylvana wordt geboren in Leeuwarden en groeit op in een gezin met twee broers en een zus. Na de HAVO studeert ze Artiest Drama bij D'Drive in Leeuwarden.

Sylvana begint haar carrière als presentatrice. Haar eerste werk is voor SBS6 waar  ze programma's voor zowel televisie als internet maakt. Bij SBS6 presenteert ze de programma's Babes in Business en Uit Voorraad Leverbaar. Na SBS6 volgen presentatieklussen voor onder meer XITE, Omrop Fryslân en RTL4. Ook is zij verslaggeefster voor Dumpert en een vaste verschijning in de online videoserie Dumpertreeten. Daarnaast presenteert ze tijdens het Formule 1-seizoen de Autobahn F1 Show voor het online magazine Autobahn.

Sylvana is naast haar presentatiewerk actief als model. Zo heeft ze shoots gedaan voor enkele grote merken als Woodmill en Bavaria.

Los van haar presentatie- en modellenwerk is Sylvana ook nog actrice. Zo speelt ze in 2015 de rol van Mieke in de miniserie Fout Bloed. In 2016 speelt ze de rol van Fleur in de film Fissa en is ze barvrouw in de film Fataal. Verder speelt ze rollen in een videoclip en de films De Masters en Hartenstrijd.

In 2017 werkt Sylvana samen met AXE die speciaal voor Movember een limited edition bodyspray en showergel uitbracht waarop precies staat hoe mannen hun ballen kunnen checken op teelbalkanker. Bij aanschaf van dit product werd The Movember Foundation gesteund die zich inzet voor de gezondheid van de man.

In 2018 werkt Sylvana mee aan het project digitale geletterdheid, speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs.

In 2020 wordt Sylvana uitgeroepen tot 'Mooiste Vrouw van Nederland' door tijdschrift FHM.